HOME    ABOUT    CONTACT    CATEGORIES    FACEBOOK    TUMBLR    TWITTER G    TWITTER R   

ANNA DELLO RUSSO    STYLE.COM    W    VOGUE    HARPER'S BAZAAR    ELLE    NUMÉRO    L'OFFICIEL    NYLON    DANSK    LUSH    GQ    THE ROOM   

11/08/2012

WEEKLY CONFESSION: SOPHIE'S PLAYGROUND CREATIVE JEWELS INTERVIEW

Új rovatunkban, a hetente megjelenő WEEKLY CONFESSION-ben számunkra inspiráló emberekkel olvashattok interjút. Első alanyunk nem más, mint Szoták Zsófi, a Sophie's playground ékszertervezője. Kreatív és különleges munkáira egyből felfigyeltünk, így nem volt kérdés, hogy reklámozzuk-e az oldalon. Ha szereted az egyedi és trendi kiegészítőket, akkor ez a bejegyzés mindenképpen neked szól.
Ismerd meg Zsófit és a gallérok mögötti világot! 



A szezon különösen nagy divatja lett a felsőre applikálható gallér - és te pont ilyeneket gyártasz. Mióta foglalkozol gallér/ékszer készítéssel és miért fogtál bele?

Mindig is foglalkoztatott az ékszerkészítés, ha láttam egy olyan kiegészítőt ami nagyon megtetszett, de nem engedhettem meg magamnak, elhatároztam, hogy elkészítem. Nagyon szeretem a DIY projekteket, sokszor nem úgy sikerül a dolog, ahogy előre elterveztem, de a végeredménnyel elégedett szoktam lenni. A gallérokba főként azért vágtam bele, mert amikor elindult külföldön ez a trend, nálunk még szinte sehol sem lehetett kapni. A gallér készítés előtt cipzár nyakláncokkal foglalkoztam, mindig találok valamit ami leköt.


Miből merítesz ihletet, illetve mennyire igazítod az épp aktuális trendekhez a munkáidat?

Ihletet főként a streetstyle oldalakból vagy filmekből merítek. Tisztában vagyok az aktuális trendekkel, de ezeket nem feltétlenül követem, hiszen ami idén divatos, azt lehet, hogy jövőre már ciki lesz felhúzni. Én abban hiszek, hogy nem trendin, hanem stílusosan kell öltözködni. A legtöbb gallért sem azért készítettem bőrből, mert az annyira trendi, hanem mert ehhez az anyaghoz tudtam könnyen hozzájutni, és én személy szerint nagyon szeretem. A gumipók nyakláncokat viszont színben megpróbáltam az akkori trendhez igazítani, sok pasztell és neon színt használtam fel, mivel ezek nekem is tetszettek.
 

Mennyi időt vesz igénybe egy gallér elkészítése, illetve mennyire nehéz hozzá beszerezned az alapanyagokat? 
 
Az alapanyag beszerezés nem túl egyszer
ű, mivel nincs varrógépem a textil gallérokhoz az anyagot turkálós ingek biztosítják, de sokszor nagyon nehéz megfelelő színű, méretű és anyagú ingeket találni. A bőr beszerezése már jóval egyszerűbb, viszont különlegesebb darabokra nehéz szert tenni. A bőr gallér elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, mivel ki kell szabni a mintát is, ami a többi gallérnál eleve adott, csak le kell vágni az ingről. Onnantól kezdve, hogy megvan a megfelelő forma már csak a fantáziámon múlik, hogy mennyi időt szánok rá. A fekete csipkés gallérok például, amik ki vannak lyukasztva, sok időt és türelmet igényelnek.
Mik azok az elsődleges szempontok, amiket mindig szem előtt tartasz az elkészítés folyamán?
 
Mindig olyan kiegészít
őket tervezek, amik elsősorban nekem tetszenek és hordhatóak. Megpróbálok színben és stílusban olyan dolgokat alkotni, amiket sokszor és sok mindenhez fel lehet húzni.


Kiknek ajánlanád a gallérok viselését és miért?
 
Mindenkinek ajánlom, akinek tetszik ez az ékszer és úgy érzi, hogy passzol a személyiségéhez. Aki már unja a nyakláncokat és valami egyedivel szeretné feldobni a ruháit, annak is jó választás.

Hordod a saját munkáidat? Ha igen, melyik a kedvenced?

Persze, hogy hordom, hiszem elsősorban magamnak készítem őket. Az ötlet, hogy árulni is lehetne ezeket, csak később jött. A kedvencem az első gallér amit valaha készítettem: a fehér színű CD mozaikokkal.


Mi a kedvenc márkád illetve hol szeretsz a legszívesebben vásárolni?
 
Úgy gondolom, hogy most már nem kell külföldre menni ahhoz, hogy egyedi, stílusos ruhákat vegyünk, hiszen rengeteg fiatal és tehetséges designer található itthon is! Az én kedvenceim Abodi Dóra, Sármán Nóra, Szegedi Kata és Mrs. Herskin, akit
ől nem rég rendeltem egy táskát. Én személy szerint a vintage és a kis szériás boltokat szeretem, a Retrockban mindig lehet kincseket találni, csak ajánlani tudom, mint régi kedvencemet. Online is jó vásárolni, mert nagyon kényelmes, az Asos és Nasty Gal oldalakon szoktam nézelődni. Ha az ékszerekre gondolok, akkor mindenképp meg kell említenem Ferencz Vandát, másik kedvencem pedig a New- York-i Pamela Love márka. 

 
Mi az, amit biztosan beszerzel/ ajánlasz az idei őszi/téli szezonra?

 
Egy meleg kabátot és egy kötött sálat :P Viccet félretéve, nekem idén az oversized kabátok tetszenek nagyon és a kötött pulcsik, burgundi színben szívesen elfogadnék egyet. 
 

Mi az a divatbaki, amivel ki lehet téged kergetni a világból?

 
Szeretem a bakikat, mert legtöbbször megmosolyogtatnak, de utálom ha valaki ízléstelenül, közönségesen öltözik fel. Lassan itt a tél, amivel ilyenkor ki lehet akasztani engem, az a gagyi miniszoknya, lábszárvédő és derékig érő pufi-kabát..sírni tudnék :D


Jelenleg mivel foglalkozol?


Ausztriában dolgozom, jelenleg szabin vagyok itthon. Februártól pedig ha mindig jól megy a KREÁ-n fogok tovább tanulni.

Van-e olyan divattervező a piacon, aki képes folyamatosan meglepni téged formabontó munkáival?

Akinek a munkáit mindig figyelemmel kísérem, az Marc Jacobs, Stella Mccartney, a Mcqueen ház, Nicholas Kirkwood, Rei Kawakubo és a Burberry.


Koncert vagy színház?

Koncert!!!

Ha tehetnéd, melyik országban/városban élnél és miért?


New Yorkban, mert az egyik legizgalmasabb városnak tartom. Tokióban, mert imádom a japán kultúrát és az animéket, és Berlinben, mert szeretem a német mozit.

Honnan lehet megrendelni a munkáidat?

A facebookon lehet velem kapcsolatba lépni, van egy oldalom, a Sophie's Playground. Egyelőre mindenből csak egy darab van, de rendelésre szívesen elkészítem bármelyiket, az árak pedig fel vannak tüntetve az oldalon. Januárig viszont nem leszek itthon, szóval csak utána tudok rendelést felvenni!


Ha kedvet kaptál és megtetszettek Sophie munkái a képre kattintva tudsz rendelni! 


3 comments: