HOME    ABOUT    CONTACT    CATEGORIES    FACEBOOK    TUMBLR    TWITTER G    TWITTER R   

ANNA DELLO RUSSO    STYLE.COM    W    VOGUE    HARPER'S BAZAAR    ELLE    NUMÉRO    L'OFFICIEL    NYLON    DANSK    LUSH    GQ    THE ROOM   

11/15/2012

LEGJOBB TURIK

Emlékszem mikor először jött szòba, hogy elmegyünk az egyik legjobb barátnőmmel turi-túrára, fogalmam sem volt, mire számítsak. Turkáló..mások levetett göncei vállfákra tűzdelve..annyira bizarrul hangzott.
,,De fillérekért kincsekre bukkanhatsz" -hallottam hébe-hóba mindenkitől, így belementem a dologba. Majd miután egy rakás jobbnál-jobb cuccal távoztam és a pénztárcám kábé 3000 forinttal lett könnyebb rájöttem:ebben tényleg van valami.
A hozzám hasonló kétkedőknek üzenném,hogy igenis megéri elmenni körbenézni, mert néha tényleg hihetetlenül jó kis cuccokat lehet találni. Részemről èn a kilós turikat preferálom, darabos tàrsaikban ugyanis a felsők kb olyan àrakon mozog(hat)nak, mint a H&M zsírúj cuccai - de azt is meg kell hagyni, hogy vannak olyan darabos kincslelők, ahovaá ettől függetlenül is érdemes benézni, mert tényleg tele van egyedi göncökkel. 

MIT ÉRDEMES MINDENKÉPPEN TURIBAN BESZEREZNI:

Pulcsik, pulcsik, pulcsik és kardigánhegyek! Ha begyűjtenél pár új darabot a ruhatáradba, akkor a lehető legjobb helyen jársz:rengeteg színben és fazonban tobzódnak, úgyhogy mindenképp érdemes kutatni. Igen gyakoriak a hosszított, középen gombos lenge kardigánok, ilyet általában minden színben találhatsz. Súlyra kábé semmit nem nyomnak, így akár többet is beszerezhetsz bőven áron alul! Ennek mondjuk az a böjtje, hogy ezek után aligha fogsz megvenni egy 4000 forintos kardigánt a ZARAban, na jó..kivéve, ha annyira rabul ejti a szívedet. 

MILYEN MÁRKÁKRA SZÁMÍTSAK?

Az angol turik általában tömve vannak -többnyire címkés- Primark cuccokkal, így az Atmosphere, xy ès társaik mindig jelen vannak a polcokon.  Rengeteg TOPSHOP cucc van, fiúknál ez főleg a basic pólókat jelenti, lányoknál pedig a ruhák és kardigánok jellemzők. Fillérekért lehet oldschool ADIDAS hoodiekhoz jutni ( az enyém például egy ezres volt).

TIPS

A turizás időigènyes feladat. Mindenképpen számolj azzal,hogy a fél napod is rámehet  - nagyobb turkálókban akár 2-3 órát is el lehet tölteni a válogatással. Mindig halmozd fel azokat a darabokat, amik megtetszenek, mert nagy esély van rá, hogy elhappolják az orrod elől. Csak azt vedd meg, ami tényleg jól áll, fancy és hordani is fogod. Az alacsony árak miatt hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy még azt is megvesszük, amit valószínűleg sosem vennénk fel, aztán csak feleslegesen helyet foglal a ruhatáradban (been there..)

Így tehát összegyűjtöttem nektek Budapest (szerintem) legjobb turijait, ahol én már tényleg jártam és találtam is valamit. Nézzetek el,ha van időtök, mert erre viszont tényleg szánni kell.

IX. kerület, Üllői út 115/B - HÁDA
XIV. kerület, Nagy Lajos király útja 157 HÁDA
XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 154-170
VI. kerület, Nagymező utca 10 - Ruhagaléria
IX. kerület, Könyves Kálmán körút 12-14 (Lurdy Ház) - HÁDA


Lefotóztunk nektek néhány cuccot, amit a turkálók valamelyikében szereztünk be (bár azok, akik figyelik az outfit postjainkat, már többször is találkozhattak secondhand forrással a ruhadarabok egyikénél).

 No comments:

Post a Comment