HOME    ABOUT    CONTACT    CATEGORIES    FACEBOOK    TUMBLR    TWITTER G    TWITTER R   

ANNA DELLO RUSSO    STYLE.COM    W    VOGUE    HARPER'S BAZAAR    ELLE    NUMÉRO    L'OFFICIEL    NYLON    DANSK    LUSH    GQ    THE ROOM   

10/12/2012

HAIR CHALKS

Mióta Katy Perry hupililáról hupirózsaszínre és hupikékre festette a haját már meg sem lepődöm, hogy egyre többen rákaptak a színes séróra.

Ahhoz viszont a mai napig nem szoktam hozzá, ha valaki olyan kéréssel jön be a kellékesbe, hogy ,,Nekem bizony pink festék kell, lehetőleg minél rikítóbb, mondjuk magenta".
Mégis hova és minek és miért csinálod ezt magaddal..?!

Ellenben azt viszont mókásnak találom, ha valaki színes tincseket csempész a hajába - akár szinezővel, akár krétával. Merthogy igen, létezik ilyen.
Itthon még  annyira nem elterjedt, ezzel szemben külföldön már nem vált ki nagyobb meglepetést a soft chalk.
Utánanéztem a dolognak és talán még egyszerűbb is bánni vele, mint a rendes szinezővel (ami azért szintén nem egy nagy was ist das). 
Ettől függetlenül van mire ügyelni, így néhány támpontban összeszedtem mik ezek, ha esetleg kedvet kaptál volna a kipróbálásához.

Komplett színpaletta áll mindenkinek a rendelkezésére, így bőven van miből válogatni-
 a pinknek például több, mint 10 árnyalata van - valamint drágának sem mondható.

Ez az ún. ,,soft chalk" tökéletes eszköz arra, hogy néhány mosás erejéig színt adj egy-két loknidnak illetve feldobd hajad egyszerű kinézetét. 

Fontos, hogy:

1. Ha szőke hajad van, NE VIZEZD BE a szinezés előtt!
Ha bevizezed sokkal intenzívebben bennemaradhat a szín, nem 1-2, hanem akár 6-7 mosás után is. Ha csak egy napra szeretnéd kipróbálni  SZÁRAZON vidd fel a színt.

2. Ha sötétebb a hajad a szőkénél, MINDENKÉPPEN VIZEZD BE. Tanácsos egy spray-t megtölteni vízzel és azzal spricceld át!

3. Ha VÖRÖS hajad van, először víz NÉLKÜL próbálkozz! 
Ha nem látszódik, egy icipicit vizezd be (attól függ a vörös milyen árnyalta a hajad).

3. Szedd szét tincsenként a hajadat és tupírozd fel picit - így jobban befogja a kréta és könnyebben beszívja majd a pigmenteket.


3. Egy tincset akár színátmenetesen is befesthetsz 2 kréta használtalával (lila/pink).


4. Fond be! Halszálka fonásban, balerina kontyban vagy sima, francia fonatban is jól fog kinézni + a színátmenetes hatás is jobban érvényesül.

4. Zuhanyzás előtt alaposan fésüld ki a tincseket : a fésülés során a pigmentek többsége magától lejön.

5. Hajmosáskor tisztító sampont használj és rendesen dörzsöld át a beszínezett részeket. De ahogy már említettem: egy alapos fésülés után a nagyrésze úgyis lejön.

6. MINDENKÉPPEN KONDÍCIONÁLJ, miután kimostad a krétát a hajadból. Tegyél fel 10 percig normál balzsamot, mosd ki, majd kend be hajmosás utáni kondícionáló krémmel. Fontos, hogy ápolva legyen a hajad- pláne a színezett rész.
A kondícionáló megszünteti a száraz, érdes tapintású hajat, így a végén lágyabb és selymes hatású lesz.

 
Ha még több segítségre van szükséged a Youtube-on számos tutorial közül válogathatsz!

Kedvet kaptál, kipróbálnád? A krétákhoz az alábbi helyeken tudsz hozzájutni

CLICK!
CLICK!
CLICK!
Roxi


No comments:

Post a Comment