HOME    ABOUT    CONTACT    CATEGORIES    FACEBOOK    TUMBLR    TWITTER G    TWITTER R   

ANNA DELLO RUSSO    STYLE.COM    W    VOGUE    HARPER'S BAZAAR    ELLE    NUMÉRO    L'OFFICIEL    NYLON    DANSK    LUSH    GQ    THE ROOM   

9/26/2012

FASHION BOOKS

Olvasás közben az ember könnyedén egy olyan világban találja magát ahol mindent és mindenkit az ő sajátos képzelete formál. A karakterek, színterek és események arculatát mind az olvasó elméje alakítja. Nincs is annál jobb, mint egy olyan könyvet olvasni amit képtelenség letenni. Ebben a postban olyan könyveket válogattam össze Nektek, amiket egyrészt már olvastam, másrészt mind kapcsolatban állnak a divattal. Olyan könyveket, melyek egy másik világba kalauzolják az olvasót.
Ami megvilágosít. Amit érdemes elolvasni.


While reading the man may find him/herself in a self-created world where everything is created by imagination. This means that all the characters, places and happenings depend on the reader's mind. There is no better than having a book in our hands that we feel we just can't put down. In this post I am going to write about books I've already read and connected to fashion. Books that carry us with themselves to a different universe.
That lightens us up. That
worths reading.

FASHION NOW / FASHION NOW 2  edited by Terry Jones& Susie Rushton

Ezzel a könyvvel  évezredekkel ezelőtt találkoztam egy londoni antikváriumban és mondanom sem kell, mennyire szerelem volt első látásra.  Annyira belezúgtam, hogy mindenféle hezitálás nélkül csengettem  ki érte majdnem 20 fontot.  A sorozat első és második kötete kiválóan összefoglalja a XX-XXI. század legfontosabb dizájnereinek karrierjét, motivációit és (néhol) feledhetetlen élettörténetét. 
 Képes közelebb hozni a tervezőket a mindennapi ember számára, akik így megismerhetik kik állnak 
Ha valóban mélyre menőbben érdekel a divat világa (és nem csak a csillogás), akkor valóban ajánlom a mihamarabbi olvasást.


I met this book in an antique store during my London stay ages ago and I immediately fell in love with it.
I was so rabid that I didn't even hesitate to pay the almost 20 pounds fee. The first and second part of the book summarise all the important designers from the XX-XXIst century, presenting their careers, motivations and remarkable life stories.
It has the ability to bring the designers closer to ordinary people, so that we could get to know better these busy hands behind the curtain.
  If you really are interested in this topic you should follow my example and by the volumes!
 Click 
HERE and HERE in order to order them!

                             

FASHION BABYLON written by Imogen Edwards-Jones &Anonymus
aka
ŐRÜLT DIVATVILÁG by Imogen Edwards-Jones &Anonymus

És íme, a Fashion Babylon, magyar fedőnevén az Őrült divatvilág című iromány. A könyv, amit képtelen voltam letenni a kezeim közül, és aminek 400 oldalát kevesebb mind két nap alatt végigrágtam. A divatvilág ún ,,sötét oldalát" hozza közelebb az olvasóhoz egy brit tervező galibái és szárnypróbálgatásain bemutatva, aki még mindig hisz a végső áttörésben.
Ruhák,drogok, szex és cigi- saját szavaimmal valahogy így foglalnám össze a történetet.
Ha kedvet kaptál, akkor katt a képre és rendelj egyet magadnak!


And here it is, the Fashion Babylon, in its Hungarian title the ,,Őrült divatvilág".
The book I just couldn't put down. I read its 400 pages in over 2 days. It shows the fashion industry's dark side by showing a British designer's troubles and tryings who is still waiting for her final breakthrough. Clothes&drugs&sex&cigarettes- summerising the story.
 Just click on the picture if you consider ordering!




THE LITTLE DICTIONARY OF FASHION by Christian Dior

Akarod tudni mi a divat nyitja? Ebben a pici rózsaszín bibliában megtalálod! Olyan alapvető információkkal ruházza fel az érdeklődőt, ami egyetlen gardróbból sem hiányozhat. Nem tudod, hogyan köss fel egy sálat stílusosan? Miben illik esküvőre menni? Voilá, véget nem érő ötletek tárháza vár téged, hogy Te is megtalálhasd saját stílusodat! A kulcsszó: egyszerűség, jó ízlés! Rendeléshez katt a képre!


Wanna know the secret of fashion? You'll find it in this little pink bible!
 It gives you such basic informations that cant be missed from your wardrobe! You don't know how to tie a scarf properly? What to wear for a wedding? Timeless tips will help you find your own style!
The key words are the following: simplicity, grooming, and good taste.
Click on the pic if you wanna order!





YVES SAINT LAURENT-STYLE

A kiskönyv a mester összes kreációját tartalmazza - méghozzá kronológiai sorrendben. Érdekes kontrasztot adhat, mivel maguk a tervrajzok és a kész darabok egymás mellett sorakoznak. Érdekes infókként a kreációk éve és a ruhák anyaga is mindig meg van adva, valamint a celeb-lista, akik viselték.
Kedvet kaptál? Katt a képre a rendelésért!
[A könyv magyar verzióját nem találtam meg.]

It consists all the creations of the great designer- in chronological order.
It may give you an interesting contrast since you can see the designs and the ready to wear dress right next to each other. Curious infos that the year of the creation is given, they show you the materials the clothes are made from & also the celebrities who had worn these pieces.
Wanna order?Click on the pic!




PARIS VOGUE covers 1920-2009
Ha címlap-fan vagy és időtálló alkotásra vágysz, ne teketóriázz!
Az album 89 év kemény munkáját tartalmazza, egészen pontosan az összes Vogue covert 1920-tól 1989-ig!
Érdekes tanulmányozni, mennyit változtak a címlapok az évek alat
ORDER!


If you are a fan of magazine covers do not hesitate to buy this book,
which is a collection of all the Vogue covers from 1920 to 1989!
In this little book you will find all the 89 years' hard work. Incredible!
It is worth studying how did the covers change over the years!
CLICK!




HOW TO BE LOVELY written by Melissa Hellstern 
aka
AUDREY HEPBURN VILÁGA - A KEDVESSÉG MŰVÉSZETE by Melissa Hellstern

Hepburn mániásként  kihagyhatatlannak éreztem a XX. század ragyogó díváját, Audrey Hepburnt. Annyira természetes, törékeny és klasszikus, hogy lehetetlen elmenni mellette. Tökéletes példája volt az erőfeszítés és nélküli igazi nőnek. Személyisége 
A könyv alapvetően cikkeken, hang és videofelvételeken alapszik, de rengeteg érdekes idézetet gyűjtöttek össze magától a sznésznőtől és közeli barátaitól is.
Katt a képre a rendelésért!


Since I am a Hepburndicted, I felt I just cant miss out the XXth century's indispensable idol, the stunning Audrey Hepburn.
 She is so natural, fragile and classy that I cant not mention her. She was the great example for women how to BE a real women without any efforts and simulations. Her personality has also trailed in the fashion industry.
The book is based on articles, sound/video recordings, but you'll also find a lot of interesting quotes by Audrey and her closest friends.
Click on the picture for ordering!


Givenchy múzsájaként nem meglepő, hogy Audrey szerint:
 ,,Egyedül a Givenchy által tervezett ruhákban érzem azt, hogy önmagam vagyok.
Ő sokkal több, mint divattervező: ő személyiséget teremt."

Íme a ragyogó színésznő a tervező stúdiójában.


As Givenchy's muse we shouldn't be surprised by reading this:
,,
His are the only clothes in which I am myself.
He is far more than a couturier, he is a creator of personality
."
And here is the stunning actress in the studio of the famous designer.


Valamint egy nagyon jó kis videót is találtam ITT! Lehetséges, hogy nemsokára egy egész bejegyzést fogok szentelni az örök stílusikonnak.

A bátraknak pedig ajánlom, hogy csekkolják ezt az elképesztő shopot ITT! Nincs olyan divatkönyv, amit ne lehetne kapni ebben a csodálatos kuckóban. Bár az árak elég magasak, hál'istennek online  is be tudjuk őket szerezni.


And I also find a great video HERE that made me wondering to dedicate a whole post to the ultimate fashion icon!

Those who dare, check out this amazing thing HERE
There's no book that is about fashion and can not be bought in this wonderful store. Thank God we have the possibility to shop online, even though the pieces are really expensive.

Roxi

No comments:

Post a Comment